Termékek Menü
0

Baktérium kultúrák fermentáláshoz

Rendezés:

Probiotikus joghurt kultúra, más néven termophil joghurt kultúra, a Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus és Bifidobacterium (BB-12) törzseiből áll. Ezek hőoptimuma 37-45°C. A Streptococcus thermophilusnak a kezdeti savanyodásban van fontos szerepe, a Lactobacillus acidophilus pedig az aroma termelésben és a végső savanyításban.

Raktáron
1.890 Ft

A magas hőmérsékleten kezelt tej (pasztőrözött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium-klorid (CaCl2) oldattal kalcium ionokat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd.

10 liter tejhez 1-1,5 gramm kalcium-klorid szükséges. Nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban.

A kalcium-klorid felhasználása sokrétű. Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják.

Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása.

Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium-klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.

A kalcium-klorid kristályos vegyület, vízzel nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, ezért viszont nagy intenzivitással köti meg a vizet. A kalcium-kloridot mindig jól zárható dobozban tárold!

Raktáron
1.750 Ft

A magas hőmérsékleten kezelt tej (pasztőrözött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium-klorid (CaCl2) oldattal kalcium ionokat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd.

10 liter tejhez 1-1,5 gramm kalcium-klorid szükséges. Nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban.

A kalcium-klorid felhasználása sokrétű. Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják.

Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása.

Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium-klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.

A kalcium-klorid kristályos vegyület, vízzel nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, ezért viszont nagy intenzivitással köti meg a vizet. A kalcium-kloridot mindig jól zárható dobozban tárold!

Raktáron
995 Ft

mezophil kultúra, más néven vajkultúra nagyon sok helyen felhasználható, aludttejtől az érlelt sajtokig. Ha aludtejet szeretnénk készíteni, majd abból túrót, a mezofil kultúra segítségével lerövidül a savanyodás, tiszta ízű, vadkultúráktól mentes aromás lesz az eredmény. Ha tejszínt kultúrázunk be, kellemes savanykás tejfölt, vagy vajat készíthetünk. Érlelt sajtok, mint pl. a trappista sajt készítéséhez starter kultúraként alkalmazható. Az érlelés folyamán aroma  és CO2 is termelődik. 

Raktáron
1.890 Ft

Mezofil és termofil kevert kultúrája mely élesztőt is tartalmaz.

A kefir kultúra CO2-t és etilalkoholt termel. Ezért érezzük azt a kellemes friss, pezsgős érzetet.

Raktáron
1.890 Ft
Bannerek bal oldalon
Recept füzet