Termékek Menü

Magvak

Rendezés:
Nézet:
Az aranylen annyiban különbözik az általunk ismert barna szemcsés lenmagtól, hogy íze selymesebb, lágyabb, nem annyira markáns, így az italok kellemesebb ízűek. Sűrítés szempontjából kicsit jobban is sűrít, mint a barna lenmag. 
Raktáron
750 Ft

Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.

Miért jó?

A mandula jó B1-, B2-, B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumokat, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, a mangán, cink tartalma kiemelkedő. 

A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolíani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

Raktáron
3.950 Ft

Bár a chia magok külsőre meglehetősen aprók, elképesztően magas tápanyagtartalom rejtőzik bennük, már a maják is rendszeresen használták. Magas rosttartalmuk miatt vízben áztatva gél formát vesznek fel. Magas az alfa-linolénsav tartalmuk (ALA), ami egy olyan omega-3 sav, ami hozzájárul a vér normális koleszterin szintjének megőrzéséhez.

A Chia mag fehérjében is gazdag, így ideális táplálék lehet sportolók, testépítők, hoszszútávfutók számára.

Raktáron
795 Ft

A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is. Fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is.

A túlélő élelmi anyagként ismert gumóból készült termékek már kis adagja (30 gr./nap) az ember mindennapi táp vitál anyag szükségletének jelentős részét fedezni tudja.

Gluténmentessége és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják. Zsírszegényített jellege miatt a gyomor- és epebetegek egyik hasznos tápanyagforrása lehet, rosttartalma a cukorbetegek szervezetét is támogathatja. Gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, sok ásványi anyagot, melyek közül ki kell emelnünk magas vas- magnézium- foszfor és kalciumtartalmát.

A tisztított gumóból őrléssel és szitálással előállított őrleményeket és liszteket, sütéshez, főzéshez valamint ital készítéshez is használják. A tisztított gumók élelmi anyagként feldolgozás nélkül is használhatók.

Raktáron
4.915 Ft

A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is. Fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is.

A túlélő élelmi anyagként ismert gumóból készült termékek már kis adagja (30 gr./nap) az ember mindennapi táp vitál anyag szükségletének jelentős részét fedezni tudja.

Gluténmentessége és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják. Zsírszegényített jellege miatt a gyomor- és epebetegek egyik hasznos tápanyagforrása lehet, rosttartalma a cukorbetegek szervezetét is támogathatja. Gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, sok ásványi anyagot, melyek közül ki kell emelnünk magas vas- magnézium- foszfor és kalciumtartalmát.

A tisztított gumóból őrléssel és szitálással előállított őrleményeket és liszteket, sütéshez, főzéshez valamint ital készítéshez is használják. A tisztított gumók élelmi anyagként feldolgozás nélkül is használhatók.

Raktáron
1.340 Ft

A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is. Fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is.

A túlélő élelmi anyagként ismert gumóból készült termékek már kis adagja (30 gr./nap) az ember mindennapi táp vitál anyag szükségletének jelentős részét fedezni tudja.

Gluténmentessége és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják. Zsírszegényített jellege miatt a gyomor- és epebetegek egyik hasznos tápanyagforrása lehet, rosttartalma a cukorbetegek szervezetét is támogathatja. Gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, sok ásványi anyagot, melyek közül ki kell emelnünk magas vas- magnézium- foszfor és kalciumtartalmát.

A tisztított gumóból őrléssel és szitálással előállított őrleményeket és liszteket, sütéshez, főzéshez valamint ital készítéshez is használják. A tisztított gumók élelmi anyagként feldolgozás nélkül is használhatók.

Raktáron
2.580 Ft

A hántolt napraforgómag gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak. Fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Raktáron
220 Ft

A kendermag sokféle nélkülözhetetlen növényi tápanyagot tartalmaz és növeli szellemi teljesítőképességünket.

  • Erősíti az immunrendszert
  • Csökkenti a vérnyomást
  • Serkenti az agyműködést
  • Támogatja a fogyókúrát
  • Ideális Omega-3 és -6 zsírforrás
  • Magas fehérje- és rosttartalom
  • Vegetáriánusok, laktáz vagy glükóz érzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják
Raktáron
1.390 Ft

A kesudió egy tökéletes nassolnivaló. Ha már rágcsálunk valamit TV nézés közben, legalább legyen egészséges. :)
A kesudió, az olajos magvak közé tartozik és rengeteg jótékony tulajdonsága van. 

Raktáron
2.590 Ft

Bár nem a mi éghajlatunk gyümölcse a kókuszdió, de fűszernövényként gyakran alkalmazzuk.
A kókusztejben, kókuszolajban készült ételek hatására:

  • erősödik az immunrendszer,megvédi szervezetünket a daganatos megbetegedésektől,
  • egyensúlyba hozza a vércukorszintet,elégeti a zsírt, és ezzel elősegíti a fogyást,
  • jól beépíthető (vagy kiegészíthető vele) a Candida-diéta, fogyaszthatják az ételallergiások is és energikusak leszünk tőle.
Raktáron
1.890 Ft

A magas tápértékű mák értékes ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjét, és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Az ásványi anyagok közül foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, nátriumot és vasat, a vitaminok közül E-, B6-vitamint, biotint és pantoténsavat tartalmaz.

Raktáron
450 Ft

A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk.

Állítólag, ha naponta elfogyasztunk négyet-ötöt belőle, elkerülünk számos betegséget.

Tartalmaz kalcium foszfátot, ami jótékony hatással van az emésztésre, a csontok fejlődésére, valamint a fogakra. Összetevő része a vérsejteknek, valamint megelőzi az izomgörcsöt. Kálium foszfát összetevője az idegekre és az agy munkájára is hat, mondhatjuk, hogy az agy tápláléka.

Raktáron
3.650 Ft

A szezámmag magnézium-, vas,- cinktartalma miatt fontos alapanyaga az egészséges táplálkozásnak.

Raktáron
390 Ft

A psyllium, másnéven egyiptomi útifű, egyiptomi bolhafű vagy indiai bolhafű Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény. 
Az útifű magjának burka egy nyákban gazdag anyag, mely vízzel elkeverve a gyomorba kerülve gélt képez. Ezt a szervezet nem emészti meg, hanem tovább halad az emésztőrendszeren. A rostok segítik kipucolni a lerakódásokat és hozzásegítenek az optimális emésztéshez.

Raktáron
890 Ft