A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Magvak

Rendezés:
Nézet:
Az aranylen annyiban különbözik az általunk ismert barna szemcsés lenmagtól, hogy íze selymesebb, lágyabb, nem annyira markáns, így az italok kellemesebb ízűek. Sűrítés szempontjából kicsit jobban is sűrít, mint a barna lenmag. 
Raktáron
750 Ft

Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.

Miért jó?

A mandula jó B1-, B2-, B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumokat, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, a mangán, cink tartalma kiemelkedő. 

A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolíani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

Utolsó 4 db raktáron
3.490 Ft

Bár a chia magok külsőre meglehetősen aprók, elképesztően magas tápanyagtartalom rejtőzik bennük, már a maják is rendszeresen használták. Magas rosttartalmuk miatt vízben áztatva gél formát vesznek fel. Magas az alfa-linolénsav tartalmuk (ALA), ami egy olyan omega-3 sav, ami hozzájárul a vér normális koleszterin szintjének megőrzéséhez.

A Chia mag fehérjében is gazdag, így ideális táplálék lehet sportolók, testépítők, hoszszútávfutók számára.

Raktáron
490 Ft

Az azték zsálya, magas omega-3 zsírsav tartalommal.

Raktáron
490 Ft

A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is. Fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is.

A túlélő élelmi anyagként ismert gumóból készült termékek már kis adagja (30 gr./nap) az ember mindennapi táp vitál anyag szükségletének jelentős részét fedezni tudja.

Gluténmentessége és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják. Zsírszegényített jellege miatt a gyomor- és epebetegek egyik hasznos tápanyagforrása lehet, rosttartalma a cukorbetegek szervezetét is támogathatja. Gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, sok ásványi anyagot, melyek közül ki kell emelnünk magas vas- magnézium- foszfor és kalciumtartalmát.

A tisztított gumóból őrléssel és szitálással előállított őrleményeket és liszteket, sütéshez, főzéshez valamint ital készítéshez is használják. A tisztított gumók élelmi anyagként feldolgozás nélkül is használhatók.

Raktáron
4.915 Ft

A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is. Fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is.

A túlélő élelmi anyagként ismert gumóból készült termékek már kis adagja (30 gr./nap) az ember mindennapi táp vitál anyag szükségletének jelentős részét fedezni tudja.

Gluténmentessége és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják. Zsírszegényített jellege miatt a gyomor- és epebetegek egyik hasznos tápanyagforrása lehet, rosttartalma a cukorbetegek szervezetét is támogathatja. Gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, sok ásványi anyagot, melyek közül ki kell emelnünk magas vas- magnézium- foszfor és kalciumtartalmát.

A tisztított gumóból őrléssel és szitálással előállított őrleményeket és liszteket, sütéshez, főzéshez valamint ital készítéshez is használják. A tisztított gumók élelmi anyagként feldolgozás nélkül is használhatók.

Raktáron
1.340 Ft

A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is. Fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is.

A túlélő élelmi anyagként ismert gumóból készült termékek már kis adagja (30 gr./nap) az ember mindennapi táp vitál anyag szükségletének jelentős részét fedezni tudja.

Gluténmentessége és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők, emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják. Zsírszegényített jellege miatt a gyomor- és epebetegek egyik hasznos tápanyagforrása lehet, rosttartalma a cukorbetegek szervezetét is támogathatja. Gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, sok ásványi anyagot, melyek közül ki kell emelnünk magas vas- magnézium- foszfor és kalciumtartalmát.

A tisztított gumóból őrléssel és szitálással előállított őrleményeket és liszteket, sütéshez, főzéshez valamint ital készítéshez is használják. A tisztított gumók élelmi anyagként feldolgozás nélkül is használhatók.

Raktáron
2.580 Ft

A hántolt napraforgómag gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak. Fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Utolsó 1 db raktáron
220 Ft

A kendermag sokféle nélkülözhetetlen növényi tápanyagot tartalmaz és növeli szellemi teljesítőképességünket.

  • Erősíti az immunrendszert
  • Csökkenti a vérnyomást
  • Serkenti az agyműködést
  • Támogatja a fogyókúrát
  • Ideális Omega-3 és -6 zsírforrás
  • Magas fehérje- és rosttartalom
  • Vegetáriánusok, laktáz vagy glükóz érzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják
Utolsó 1 db raktáron
1.390 Ft

A kesudió egy tökéletes nassolnivaló. Ha már rágcsálunk valamit TV nézés közben, legalább legyen egészséges. :)
A kesudió, az olajos magvak közé tartozik és rengeteg jótékony tulajdonsága van. 

Raktáron
2.990 Ft

Bár nem a mi éghajlatunk gyümölcse a kókuszdió, de fűszernövényként gyakran alkalmazzuk.
A kókusztejben, kókuszolajban készült ételek hatására:

  • erősödik az immunrendszer,megvédi szervezetünket a daganatos megbetegedésektől,
  • egyensúlyba hozza a vércukorszintet,elégeti a zsírt, és ezzel elősegíti a fogyást,
  • jól beépíthető (vagy kiegészíthető vele) a Candida-diéta, fogyaszthatják az ételallergiások is és energikusak leszünk tőle.
Raktáron
1.890 Ft

A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk.

Állítólag, ha naponta elfogyasztunk négyet-ötöt belőle, elkerülünk számos betegséget.

Tartalmaz kalcium foszfátot, ami jótékony hatással van az emésztésre, a csontok fejlődésére, valamint a fogakra. Összetevő része a vérsejteknek, valamint megelőzi az izomgörcsöt. Kálium foszfát összetevője az idegekre és az agy munkájára is hat, mondhatjuk, hogy az agy tápláléka.

Raktáron
3.190 Ft

A szezámmag magnézium-, vas,- cinktartalma miatt fontos alapanyaga az egészséges táplálkozásnak.

Nyersen vagy pirítva keverjük az ételekhez, így pikáns ízeket adhatunk egy-egy salátának, mártásnak vagy sült húsnak. Nagyon finomak a különböző szezámmagos kenyerek és péksütemények is.

Raktáron
390 Ft

Az állati eredetű fehérjeforrások után a szója tartalmazza a legkedvezőbb arányban a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat.
A szójaolaj antioxidáns, a gyulladás csökkentő, a cukorbetegek érszövődményeit megelőző és a bőr rugalmasságát növelő tulajdonságokkal rendelkezik. Fontos alkotóeleme a lecitin,nélkülözhetetlen az agy, az idegrendszer, illetve a máj optimális működéséhez, erősíti az idegrendszert, javítja a koncentráló- képességet, megelőzheti az epekőképződést, koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentő hatású.

A szója nagy mennyiségben tartalmaz fitoösztrogéneket (növényi vegyületek), amelyek a női nemi hormonhoz, az ösztrogénhez hasonló felépítésűek. A fitoösztrogének szerepet játszanak a menopauza tüneteinek enyhítésében, valamint a csontritkulás megelőzésében. A szójában található genisztein nevű vegyület a prosztatarák terjedésével szemben is védőhatást fejthet ki.

Felhasználása: nagyon széles körben használható; csíráztatásra, szójatej, szójajoghurt, olaj, szójaszósz, tofu, krémek, pástétomok stb. készítéséhez.

Készlethiány
690 Ft

Az útifű magjának burka egy nyákban gazdag anyag, mely vízzel elkeverve a gyomorba kerülve gélt képez. Ezt a szervezet nem emészti meg, hanem tovább halad az emésztőrendszeren. A rostok segítik kipucolni a lerakódásokat és hozzásegítenek az optimális emésztéshez.

Az útifű maghéj pozitív hatásai egyre szélesebb körben ismertek. Mondhatni, hogy ez az univerzális növény most ismét aranykorát éli. Meg is érdemli, hogy az egészségtudatos konyha és házipatika elmaradhatatlan kiegészítőjévé váljon.

Utolsó 4 db raktáron
790 Ft

Összetevők: 100 % zabpehely

Felhasználása: kásákba, müzlikbe növényi tejjel, süteményekbe.

Utolsó 4 db raktáron
510 Ft