Sajtforma préslappal, 250 g
790 Ft (622 Ft + ÁFA)
Menny.:

Sajtforma préslappal, 250 g

Átlagos értékelés: (1)
Cikkszám: OLT53
Egységár: 790,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron

Kerek présforma 25dkg-os sajtokhoz. 

Anyaga: élelmiszeripari műanyag
Friss és lágysajtok készítéséhez.

790 Ft (622 Ft + ÁFA)
Menny.:

Leírás

felső átmérő: 9.5 cm
alsó átmérő: 9.3 cm
magasság: 7 cm

Recept


Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kesudiós "sajt" helyettesítő

Paleo étrendbe is beilleszthető finom lágy sajt helyettesítő. Ebből a mennyiségből 3 db készült.

 Előkészítés

10 perc

 Program idő/főzés

15 perc

 Pihentetés

24 óra

 Mennyiség

4

HOZZÁVALÓK

Fermentálás után ízesítjük:

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kesudiót meleg vízbe áztatjuk, minimum 3 órára. A 3 óra alatt 3 x vizet cserélünk rajta, majd leszűrjük.
  2. A kesudiót a 250 ml vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, majd elindítjuk a Juice programot 2 x (egymás után). Ezáltal krémes állagúra turmixoljuk.
  3. A krémet szűrőbe rakjuk, lecsepegtetjük, egy szilikonos lapáttal kicsit megnyomkodjuk. Lefedjük és nehezékként a kancsóba vizet rakunk, hogy a savó kifolyjon. Körülbelül 1-2 óráig csepegtetjük.
  4. A Vegital fermentáló gép tartályába egy alátétet rakunk és erre helyezzük a sajtkészítő formát. Belekanalazzuk a masszát, majd elindítjuk a Kimchi programot. 6 óránként megnézzük és az összegyűlt savót kiöntjük.
  5. A fermentálás után hozzáadjuk sót, a citrom levét, az inaktív élesztőt, az olvasztott kókuszzsírt.
  6. Az aszalt paradicsomot beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott paradicsomot és a friss bazsalikomot összeaprítjuk. Az összes hozzávalóval krémes állagúra keverjük.
  7. Formába kanalazzuk és hűtőben tároljuk fogyasztásig. Jól zárható dobozban maximum 5 napig áll el.
  8. Ha nem adunk hozzá lágy sajt kultúrát, akkor egy teáskanálnyi citromlevet használhatunk helyettesítésre. Ízesítéskor, érdemes megkóstolni. Egy kicsit savanykás, de nagyon finom.

Leírás és Paraméterek

felső átmérő: 9.5 cm
alsó átmérő: 9.3 cm
magasság: 7 cm

Recept


Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kesudiós "sajt" helyettesítő

Paleo étrendbe is beilleszthető finom lágy sajt helyettesítő. Ebből a mennyiségből 3 db készült.

 Előkészítés

10 perc

 Program idő/főzés

15 perc

 Pihentetés

24 óra

 Mennyiség

4

HOZZÁVALÓK

Fermentálás után ízesítjük:

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kesudiót meleg vízbe áztatjuk, minimum 3 órára. A 3 óra alatt 3 x vizet cserélünk rajta, majd leszűrjük.
  2. A kesudiót a 250 ml vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, majd elindítjuk a Juice programot 2 x (egymás után). Ezáltal krémes állagúra turmixoljuk.
  3. A krémet szűrőbe rakjuk, lecsepegtetjük, egy szilikonos lapáttal kicsit megnyomkodjuk. Lefedjük és nehezékként a kancsóba vizet rakunk, hogy a savó kifolyjon. Körülbelül 1-2 óráig csepegtetjük.
  4. A Vegital fermentáló gép tartályába egy alátétet rakunk és erre helyezzük a sajtkészítő formát. Belekanalazzuk a masszát, majd elindítjuk a Kimchi programot. 6 óránként megnézzük és az összegyűlt savót kiöntjük.
  5. A fermentálás után hozzáadjuk sót, a citrom levét, az inaktív élesztőt, az olvasztott kókuszzsírt.
  6. Az aszalt paradicsomot beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott paradicsomot és a friss bazsalikomot összeaprítjuk. Az összes hozzávalóval krémes állagúra keverjük.
  7. Formába kanalazzuk és hűtőben tároljuk fogyasztásig. Jól zárható dobozban maximum 5 napig áll el.
  8. Ha nem adunk hozzá lágy sajt kultúrát, akkor egy teáskanálnyi citromlevet használhatunk helyettesítésre. Ízesítéskor, érdemes megkóstolni. Egy kicsit savanykás, de nagyon finom.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2024. 07. 29. Igazolt vásárlás