A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)

Joghurt baktérium kultúra (12 adagos)

Probiotikus joghurt kultúra, más néven termophil joghurt kultúra, inulinnal és 8 baktériummal, növényi tejhelyettesítőkhöz és állati tejekhez. 

Ezek hőoptimuma 37-45°C. 

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak.

Minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó!

Egységár: 39.800,02 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Összetétel:

inulin (probiotikus növényi rost), Lactobacilus Bulgaricus, Streptococcus Thermophillus, Lactococcus Lactis susp. Lactis, Lactococcus Lactis susp. Cremoris, Lactococcus Lactis susp. Lactirs biovar, diacetilaktis, Leuconostoc mesenteroides, Leuconostoc Pseudomesenteroides, Bifidobaktérium Lactis (probiotikum), maltodextrin, szacharóz

Általában 42°C-on szoktuk belekeverni a tejbe. Ha eltérünk a hőoptimum közepétől, akkor azt a baktérium törzset fogjuk erősíteni amely hőfokon a kultúrázás történik. Vagyis karakteresebb ízű vagy enyhébb ízű lesz a joghurtod. A joghurt immunerősítő, segíti a bélflóra helyes műkődését. Kitűnő protein, kalcium és B-12 vitaminforrás, sokféle ásványi sót tartalmaz, ugyanakkor viszonylag kevés kalória van benne. A házi joghurtnál tényleg nincs jobb, és ahány liter tejből készíted, annyi liter lesz belőle, vagyis kiadós.

Használata:

Közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, a szükséges mennyiséget. Kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.

Joghurt készítésénél használatos.

1 liter tejhez 1 kanál por adagolása szükséges. A kultúrához mellékelt kanállal annyi port kell kivenni a tasakból, hogy  a kanál tele legyen, de nem púpozottan. 

Tárolása -18°C-on, mélyhűtőben történjen.
Minőségét (aktivitását) a csomagon jelzett időpontig megőrzi.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Mi történik a laktózzal a fermentálás során?

Mi történik a laktózzal a fermentálás során? 

Szakértőnk válaszol! 

Többször felmerült már a kérdés a baktérium kultúrák kapcsán, hogy az összetevőkben szereplő Lactobacillus acidophilus milyen mértékben van jelen az elkészült növényi tejpótlókban, okozhat-e tüneteket.

A baktérium kultúrák fejlesztője és gyártója a következő részletes tájékoztatást adta ebben a kérdésben.

A laktóz az állati tejekben található tejcukor. A fermentáló kultúrák minimális laktózt tartalmazhatnak, mert sok esetben ez a baktériumok hordozója, ehhez tapadnak a baktériumok. A laktóz könnyen hasznosítható táplálékforrás a tejsavbaktériumok számára.
A beoltást követően megindul a fermentáció, a laktóz bomlása megkezdődik. Növényi alapanyagok fermentálásakor a kapszulákban található minimális laktóz bomlásnak indul.
A baktériumok a szénhidrátok feldolgozása közben tejsavat, enzimeket, vitaminokat állítanak elő. Többek között a laktóz bontásához szükséges laktáz enzimet is.

A fermentált növényi étel fogyasztásakor tehát a kapszulánként 0,2 gramm laktóznak valószínűleg már laborban kimutatható nyoma sincs. Ha mégis volna akkor a fermentáció közben termelődött enzimek segítenek megemészteni. Így lehetséges, hogy laktóz intoleranciában szenvedők minden probléma nélkül tudnak állati tejből erjesztett joghurt, aludttej, kefir stb. tejtermékeket fogyasztani, mert a laktóz kisebb-nagyobb mértékben benne marad a kész tejtermékben, de az emésztéshez szükséges enzimek is létrejöttek.

A kapszula tartalmát több liter-kiló növényi ételhez használják fel. Csak viszonyításképpen: a 0,2 gramm laktóz legalább egy literhez lesz felhasználva. Egy liter átlagos tehéntejben 47gramm laktóz van (235 darab kapszulában van ugyanennyi!)

A fermentációs úton előállított ételek és italok probiotikusak, olyan természetes savakat, vitaminokat és enzimeket tartalmaznak, amik a kiinduló nyersanyagokban nem voltak benne! 

Az oldal tetejére