A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
2.200 Ft (1.732 Ft + ÁFA)

Kakaóvaj tallér, perui 125 g

Fogyasztható természetes zsiradék, melyet szívesen használnak az élelmiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein.

A kakaóvaj ehető zsiradék, amely a kakaóbabból kerül kivonásra a csokoládé és kakaó gyártás során. A kakaóbab szárítását követően hideg sajtolással nyerik ki a kakaóvajat, melynek eredményeként egy szűretlen, csokoládébarna színű és finom kakaó illatú vaj jön létre. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.

Előszeretettel alkalmazzák kozmetikai területen, ugyanis a kakaóvaj védőréteget képez a környezet és a bőr között, és segíti a nedvesség megtartását. Polyphenolt (CMP) is tartalmaz, mely megakadályozza az immunoglobulin termelődését, melyről úgy gondolják, hogy a dermatitis és az asztma előidézője lehet.

A kakaóvaj számos natúr kozmetikum alapanyaga. A kellemes illatú anyag számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható. Kutatások azt mutatják, hogy a test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben is. 

Kakaóvaj pasztilla formájában megkönnyíti az adagolást.

Egységár: 17.599,96 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
2.200 Ft (1.732 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Összetétel:
100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Cukormentes; Nátriummentes/Sómentes

A kakaó Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. 

A kakaóvaj ehető természetes zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér, vagy sárgás színű lesz.

A kakaóvajat előszeretettel alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és sokféle testápoló termékben is. A kakaóvajat a legjobb bőrnedvesítőnek is nevezik. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E-vitamin tartalmú termék.

A bőr puhaságának megőrzésén kívül a kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére.

Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
880 kcal /3685 kJ
Zsír
99,5 g
- ebből telített zsírsavak
60,6 g
Szénhidrát
0 g
Fehérje
0,2 g
0 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére