A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
112.980 Ft
92.980 Ft (73.213 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 18%

Youtube videók

Rainbow Grey Növényi italkészítő gép, 1.8 L & White Csomag

A Rainbow Grey növényi italkészítő automata + Fehér Fermentáló 112.980 Ft helyett 92.980 Ft!  Vedd meg együtt 20.000 Ft kedvezménnyel!

A fermentáló készülékkel könnyedén előállíthatóak különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké). 

Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből"). A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Rainbow növényi italkészítő géppel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! 

A Rainbow készülékeket gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, sima, vagy gabonaitalos gyümölcsturmixok, kásák, sűrített növényi italok,  (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital), bébiételek, növényi krémek főzéséhez is.       

Egységár: 92.980,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron
112.980 Ft
92.980 Ft (73.213 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 18%
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Fermentáló tulajdonságai

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").

Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is! 

A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhetsz hozzá:

Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még kalcium-kloridra is, amelyet szintén megvásárolhatsz nálunk.

De mi is az a fermentálás - általánosságban?

A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.

Mi történik ilyenkor? 

A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.

A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos.  Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).

A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!

A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!        

 

Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a  hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.

Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik! 

S, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?

Zöldségeket, gyümölcsöket, s ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.

 

A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!

S, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!

 A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.

Multifunkcionális gépünkkel a japán nemzeti étel, a natto is elkészíthető. Ez a rendkívül tápláló étel nyers szójababból készül többszöri áztatással, gőzöléssel, majd a Bacillus Natto baktériumfaj által történő fermentálással. A Bacillus Natto  közreműködésével nattokináz enzim termelődik, amely enyhítheti a trombózisos panaszokat is.. Kiemelendő, hogy antimikrobiális hatása van, tehát több betegség kórokozója ellen is hatásos gyógymódot jelenthet. E-, B1-, B2, C és K2 vitaminban gazdag, tele van fehérjével, növényi rostokkal, kálciummal, nátriummal, káliummal és nagyon sok vasat tartalmaz.                              

A fermentált ételek előnyeihez tartozik,  a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.

Ez a Magyarországon egyedülálló, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló gép kétféle színben érhető el webáruházunkban.  

Mire használható a Rainbow készülék?

A gabona és olajos mag alapú tejhelyettesítő italok főzésén kívül használható

  • zöldség és gyümölcs krémlevesek,
  • darabos levesek, (darálásmentes program)
  • növényi tejhelyettesítő itallal, vagy akár állati eredetű tejjel készült zöldség és gyümölcsturmixok, smoothie-k,
  • kukorica italok, szörpök, és lekvárféleségek, 
  • kásák, mártások,
  • egyéb sűrített növényi italok, tejszín-helyettesítők (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital),
  • bébiételek és növényi krémek főzéséhez is.

Rainbow növényi italkészítő tulajdonságai

A Rainbow készülék átlagos létszámú – 3-4 fős – családok háztartása számára ajánlott, valamint vegáknak, léböjtölőknek, diétázóknak, akik nem csak növényi és mag alapú italokat, hanem  krémleveseket, gyümölcsturmixot is szeretnének készíteni, hiszen ez egy multifunkciós készülék, és mint ilyen, az ára 2-3 hónap alatt megtérül.

A gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, sima, vagy gabonaitalos gyümölcsturmixok, kásák, sűrített növényi italok,  (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital), bébiételek, növényi krémek főzéséhez is.

A VEGITAL RAINBOW GREY KÉSZÜLÉKKEL VÉGEZHETŐ MŰVELETEK

FŐZÖTT ITALOK, ÉTELEK

  • áztatott vagy száraz gabonákból, olajos magokból készült növényi tejhelyettesítő italok
  • tejszín-helyettesítők, egyéb, sűrű italok
  • kásák
  • zöldség-, és gyümölcs krémlevesek
  • darabos levesek készítése darálás nélkül
  • kukorica italok – morzsolt nyers, mélyhűtött, vagy konzerv lágy kukorica alappal
  • lekvárféleségek speciális recept alapján,
  • mártások, krémek
  • bébiételek, főzelékek

NEM FŐZÖTT ITALOK

  • 40°C fokos bio italok, ételek, amelyek megőrzik a vitaminokat és az enzimeket
  • nyers, hideg zöldség-, és gyümölcs juice-ok, smoothie-k

EGYÉB ÖNÁLLÓ PROGRAM

  •  A készülék öblítése

 

A készülék tulajdonságai, tudnivalók

  • 10 program választási lehetőséggel ellátott modell
  • kifinomult program választás, extra finomdaráló (nano griding) tulajdonság
  • a dupla falú tartály és a fej tartály felőli burkolata rozsdamentes acél
  • tapadásmentes belső tartály
  • talpba épített fűtőszál
  • szilikon tömítés
  • többszörös védelmi egység (túlcsordulás, motor túlmelegedés...)
  • 24 hónap garancia

A Vegital Rainbow növényi italkészítő automatát ajándék 1,5 literes szűrőkancsóval és adagolópohárral szállítjuk, kétnyelvű (magyar-angol) informatív díszdobozban, amelyen megtalálhatók a gép jellemzőin kívül  az alapreceptek is. 

A készülékhez részletes - az elmúlt 8 évben megszerzett tapasztalatainkat is magába foglaló – használati útmutatót mellékelünk, amelyben lépésről lépésre leírtuk a használati információkat. 

Ez nagy segítség a kezdeteknél, ezért érdemes az első használat előtt alaposan átolvasni.

További receptek, információk elérhetők a 

A Vegital ügyfélszolgálata örömmel áll minden érdeklődő, vásárló rendelkezésére a 06 70 777 9220-as telefonszámon és a honlapunk jobb alsó sarkában található chat ablakban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére