Leírás és Paraméterek
A resveratrol legnagyobb mennyiségben a kék szőlő, fekete ribizli, áfonya, szeder héjában és magjában, a grapefruit héjban, a vörösborban, valamint a földimogyoróban fordul elő. A jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy resveratrol hasonló mennyiségben a fehérborban is jelen van, de csak az északi területeken termesztett szőlőből készült borban.
A kutatások azt is kimutatták, hogy a resveratrolt más növények is nagyobb mértékben termelik, amikor stressz éri őket, főleg ha a túlélés és saját védelmük a tét. Ami a kékszőlőt illeti, megállapították, hogy az éretlen szőlőszemek több resveratrolt tartalmaznak; de a francia borok tipikus jellemzője, hogy a szőlőt hagyják túlérni, ez pedig érzékenyebbé teszi a Botrytis cinerea penészre (mely nemes penésznek számít), ez pedig behatol a szőlőbe. A növény resveratrol termeléssel védekezik, mely aztán bekerül a borba. A borszőlő - Vitis vinifera Elő- és Közép-Ázsiából származik, és már az ősidők óta ismert növény. Számos vitamint, glükózt, nyomelemeket és ásványi anyagokat tartalmaz. A szőlőből többféle hasznos élelmiszeripari terméket készítenek: italokat, mazsolát, ecetet, de ugyanúgy feldolgozható a szőlőmag is, amely természetes antioxidánsokat tartalmaz, melyek védik a sejteket a szabadgyökök által okozott károsodástól. A kék szőlő magja és héja a szervezet számára fontos resveratrolt tartalmaz, amely támogatja a szív és erek egészségét.
FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.