A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Rizottó sáfránnyal - sárkányoknak is

Aki úgy van vele, mint én, hogy mindig azt várja, más főzzön, az valami egészen euforikus felszabadultságot érez, ha meglepik egy több funkciós és tényleg nagyon ügyes robotgéppel. 
Nem is jó kifejezés a robotgép, a Smart Chef ugyanis nem csupán egy robot, tulajdonképpen egy egész konyhát helyettesítő készülék lehet! A tartósításon kívül szinte minden feladattal elbánik „Hogyan is élhettem eddig nélküle” élménnyel gazdagítva a tulajdonosát nap mint nap. Na, de ezt már mondtam. 
Inkább elmesélem, hogy alakult a kapcsolatom az első rizottómmal. 

RIZOTTO, aki nem férfi
Életemben mindig is szerettem volna egy Ottó nevű férfivel megismerkedni, valamiért úgy éreztem, ő lesz a férjem egyszer. A társkereső oldalra is ezt írtam a „Mottóm” rovatba: „Ottóm!” 
Ottó persze sosem érkezett meg élőben. A rizs is kezdett unalmassá válni, így nagy döntésre szántam el magam. Rizottót fogok csinálni, immár nem egyedül, hanem a varázsló Smart Chef gépemmel! 

Elosontam a boltba és megvettem a legszebb Arborio rizst, sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt is megérem! Nem cifráztam túl a dolgot, pici zöldséggel és sajttal kezdtem. Nem akartam ajtóstul rontani a házba, mint mondjuk Ottóval tettem volna. Ejnye! 
Lássuk a receptet! 

Hozzávalók: 
3 gerezd fokhagyma  
1 kisebb fej vöröshagyma
100 g vegán vaj  
100 g vegán sajt 
2 db sárgarépa
fél fej cukkini
2,5 – 3 bögre Arborio rizs 
0,8 - 1 liter zöldség alaplé /ha éppen nincs készen, érdemes megcsinálni gyorsan, ez a rizotto lelke/
só, bors
sáfrány  - mert olyan szép színű lesz tőle
friss petrezselyem, bármilyen egyéb kedvenc fűszer

Hogy készült: 
A feldarabolt zöldségeket Fry programon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összes rizst. 
Risotto programot állítunk be és felöntjük az összes alaplével, hozzá adjuk a fűszereket.
30 percre állítjuk a gépet. Az utolsó öt percben megszakítjuk a programot és hozzáadjuk a vajat illetve a sajtot, ami szépen be fogja krémesíteni a rizottónkat. 
Az olaszok általában fehérborral főzik a rizottót, ízlés szerint kerülhet bele az is, ilyenkor az alaplé előtti mozzanat legyen ez, mindössze 1 dl fehérbort kell elforralni a rizsen, és utána mehet is rá az alaplé. 
Nekem jól sikerült az első is, Ottót lehetne fogni vele!

Az oldal tetejére