A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
2.190 Ft (1.856 Ft + ÁFA)

Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (gluténmentes) 1000 g

Glutén - és hajdinamentes, rostcsökkentett keverék, mellékíz nélkül. 
Túlzott rostbevitelre érzékenyeknek és összetett ételérzékenység esetén ajánluk. 
A lisztkeverék nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát. 


 
Egységár: 4.379,99 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
2.190 Ft (1.856 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Összetevők: Kölesliszt, tápiókakeményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
 
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1472 kJ / 348 kcal
Zsír 2,1 g
amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 71 g
amelyből cukrok 2,1 g
Rost 8,2 g
Fehérje 7,2 g
0,03 g  

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Kiszerelés: 1000 g
Tárolás: száraz, hűvös helyen

 

Felhasználási javaslat, Pita recept:

Hozzávalók (4 db pitához):

250g Szafi Free Hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék

5g só

3g porélesztő

280g langyos víz;

+ 3g liszt a gyúráshoz és a formázáshoz

+ 1 g olaj a sütés előtti kenéshez

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a vizet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.

Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 30 percig.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.

Nyújtsunk mindegyikből 14 cm átmérőjű körlapot.

Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tetejüket az olajjal.

Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, gőz nélkül, 20 perc.

Ha kivettük őket a sütőből, még kemények lesznek, ahogy hűl, úgy puhul.

Megjegyzés:
Előfordulhat, hogy nem mindegyik fog sütés közben akkorára megemelkedni, hogy "zsebe" legyen, de késsel megvágható, és nagyon jól teletölthető.

Az oldal tetejére