A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
Szafi Reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék Katt rá a felnagyításhoz

Szafi Reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék 500g

Ár:
1.190 Ft (937 Ft + ÁFA)

Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék 500g

A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.

Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, utifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.380 Ft/kg

Leírás és Paraméterek

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben:

 100g készre sütött kenyérben*

Energia:

1281 kJ (306 kcal)

1069 kJ (256 kcal)

zsír:

2 g

10,3 g

- amelyből telített zsírsavak:

0,7 g

6,2 g

szénhidrát:

48,2 g

23,6 g

- amelyből cukrok:

1,4 g

1,1 g

rost:

30,4 g

14,4 g

fehérje:

8,4 g

10 g

só:

0,02 g

1,1 g

*A lent megadott kenyér receptúra alapján.

Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

A lisztkeverék 100g energiatartalmából 243 kJ / 61 kcal energia származik élelmi rostokból.

készre sütött kenyér 100g energiatartalmából 115 kJ / 29 kcal energia származik élelmi rostokból.

Kiszerelés: 500g

A termék mandula, mustármag, zeller és szezámmagot is feldolgozó elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.

Recept:

-50%-al csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes kenyér süthető belőle, kelesztés és élesztő nélkül:

Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):

  • 200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék 

  • 4 g himalaya só 

  • 35 g frissen facsart citromlé

  • 20 g folyékony kókuszolaj 

  • 4 db M-es tojás

  • 75 g meleg víz (de nem forró!)

  • ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük

  • kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz

Elkészítés:

A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.
(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).

Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)

Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.

Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).

5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő  200 fokon 40 percre rövidül.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő