Leírás és Paraméterek
Használata
Akkor tud jól megtapadni a sajton, ha a sajt kérge száraz. Az érlelés elején, amikor a só még nem oszlott el a sajtban, a felülete pedig nedves, a sajt "izzad", még nem alkalmas a viaszolásra.
A sajt-viasz használata nagyon egyszerű, hiszen tulajdonképpen nem más, mint egy festékbevonat, amit ecsettel kell felvinni a sajtra. A sajt egyik oldalát bekenjük, megvárjuk, míg megszárad, s csak ezt követően kenjük be a másik oldalát is. Érdemes ezt a műveletet megismételni, hogy a kívánatos rétegvastagság kialakuljon. A sajtot az érlelés során, ajánlott minden nap átforgatni, és áttörölni.
Tálalás előtt a sajtviaszt le kell húzni a sajtról, vagy a kéreg szélével együtt le kell vágni (A SAJTBEVONÓ ÖNMAGÁBAN NEM FOGYASZTHATÓ!)
Kb. 25 g sajtbevonó szükséges 1 kg sajt bevonásához.
A bevonó természetes eredetű penész gátló anyagot is tartalmaz: E235 Natamycin 0,025%
Kiszerelés: 250 g - 8-10 kg sajthoz