Leírás és Paraméterek
Kiváló minőségű, enyhén pirított mogyoróból készült krém.
Süteményekhez és más desszertekhez, csokoládéhoz, szendvicsekhez, pirítóshoz, keleti ételekhez ízesítőként, és persze önmagában is nagyon-nagyon finom.
A mogyorónak magas az esszenciális zsírsav tartalma és a rosttartalma is, gazdag továbbá B1-, B2-, C-, H- és E-vitaminban, ásványi anyagok közül pedig káliumot, kalciumot, cinket, mangánt és rezet tartalmaz, ezen kívül olyan enzimek is vannak benne, melyekre a sejteknek szükségük van az energiatermelésre.
A B-vitaminok támogatják az egészséges idegműködést
az E-vitaminnak kedvező hatását az immunrendszerre, szerepét a rák, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében vizsgálatok sora mutatta ki
Magas réztartalma támogatja a vasszállítást, a csontok szilárdságát és az agy fejlődését
Magas rosttartalma segíti az emésztést, enyhe béltisztító hatása van
Koleszterin- és vérnyomáscsökkentő, valamint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát is.
A törökmogyoróban lévő olaj különválhat a krémtől, ami egy természetes folyamat. Fogyasztás előtt felkeverendő.
Összetevők: 100 % törökmogyoró
Földimogyorót mogyoróféléket és szezámot feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 2972 kJ/719 kcal,
- Zsír: 67,4 g (ebből telített zsírsavak 5,45 g)
- Szénhidrát: 12,1 g (ebből cukrok 4 g)
- Rost: 15,5 g
- Fehérje: 16,1 g
- Só 0,9 g
Nettó tömeg: 170 g
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtőben tárolandó.