A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Mezofil kultúra tejföl készítéséhez (10 db-os kiszerelés)

Ár:
1.890 Ft (1.488 Ft + ÁFA)

mezophil kultúra, más néven vajkultúra nagyon sok helyen felhasználható, aludttejtől az érlelt sajtokig. Ha aludtejet szeretnénk készíteni, majd abból túrót, a mezofil kultúra segítségével lerövidül a savanyodás, tiszta ízű, vadkultúráktól mentes aromás lesz az eredmény. Ha tejszínt kultúrázunk be, kellemes savanykás tejfölt, vagy vajat készíthetünk. Érlelt sajtok, mint pl. a trappista sajt készítéséhez starter kultúraként alkalmazható. Az érlelés folyamán aroma  és CO2 is termelődik. 

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak.

Minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó!

Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Egységár: 189,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Tárolás: mélyhűtőben!

A szállítás viszontagságait elviseli.

Közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, annyit amennyire szükséged lesz. Felhasználáskor a fagyasztott, szárított kultúrát kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.

A legjobban akkor tud szaporodni, ha 22–36 C˚ -on kevered a tejhez.

A beoltási arány: 10 liter tejhez 1 kapszulányi (1u) vagy 0,2g  kultúra

A mezophil kultúra, aromaképző, savanyító starter-kultúra.

Összetevői:

Lactococcus lactis subsp. cremoris,

Latococcus lactis subsp. lactis,

Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris 

Lactococus lactis subsp.

Lactis biovar diacetylactis

baktérium törzseket tartalmaz, fagyasztva szárított formában.

A mezofil aromaképző kultúra, CHR Hansen, CHN-22 tipusú  kultúrából készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemben. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!