Mezofil kultúra tejföl készítéséhez (10 db-os kiszerelés)
A mezophil kultúra, más néven vajkultúra nagyon sok helyen felhasználható, aludttejtől az érlelt sajtokig. Ha aludtejet szeretnénk készíteni, majd abból túrót, a mezofil kultúra segítségével lerövidül a savanyodás, tiszta ízű, vadkultúráktól mentes aromás lesz az eredmény. Ha tejszínt kultúrázunk be, kellemes savanykás tejfölt, vagy vajat készíthetünk. Érlelt sajtok, mint pl. a trappista sajt készítéséhez starter kultúraként alkalmazható. Az érlelés folyamán aroma és CO2 is termelődik. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 189 Ft/db |
Leírás és Paraméterek
Tárolás: mélyhűtőben!
A szállítás viszontagságait elviseli.
Közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, annyit amennyire szükséged lesz. Felhasználáskor a fagyasztott, szárított kultúrát kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
A legjobban akkor tud szaporodni, ha 22–36 C˚ -on kevered a tejhez.
A beoltási arány: 10 liter tejhez 1 kapszulányi (1u) vagy 0,2g kultúra
A mezophil kultúra, aromaképző, savanyító starter-kultúra.
Összetevői: Lactococcus lactis subsp. cremoris, Latococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris és Lactococus lactis subsp. Lactis biovar diacetylactis baktérium törzseket tartalmaz, fagyasztva szárított formában.
Kapható kiszerelés:
50 liter tejhez - 5 db kapszula - 5 u
100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u
200 liter tejhez - 20 db kapszula - 20 u
500 liter tejhez - 10 g kultúra - 50 u (nem kapszulázott)
1000 liter tejhez - 20 g kultúra - 100 u (nem kapszulázott)
A mezofil aromaképző kultúra, CHR Hansen, CHN-22 tipusú kultúrából készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemben.