Youtube videók
Leírás és Paraméterek
Miért érdemes savanytó startert használni a zöldségek és gyümölcsök kovászolásához?
- nincs félrement erjedés, garantált a minőség
- az erős baktérium törzsek kiszámítható módon fognak erjeszteni
- roppanós, egészséges állagú zöldségek
- fergeteges aromák és illatok
- a nagy mennyiségű baktérium hamarabb savanyít, de nem savanyít túlzottan
- starter használatával általában tartósabb az étel, mert természetes tartósító anyagok (nizin) is termelődnek
- kevés sóval, vagy só nélkül is tökéletes erjedés
- termofil savanyítási lehetőség zöldségekhez és gabonákhoz (mivel a keverék termofil törzseket is tartalmaz)
- a termofil törzsek alacsonyabb hőfokon lassú aromatermelést végeznek
Összetevők:
inulin, (prebiotikus növényi rost)
tejsavbaktérium törzsek:
- Lactococcus Lactis subsp. Lactis
- Lactococcus Lactis subsp. Cremoris
- Lactococcus Lactis subsp. Lactis biovar. diacetilaktis
- Leuconostoc Mèsenteroides
- Leuconostoc Pseudomesenteroides.
- Lactobacillus delbrueckeii subsp bulgaricus
- Streptococcus Salivarius subsp Thermophilus
- Lactobacillus Helveticus
baktérium hordozók: maltodextrin, szacharóz, laktóz
Tárolása: +4 °C alatt (mélyhűtőben)